Den här pappans ”regler” för att dejta hans döttrar är perfekta för 2017

 

Det är 2017: Den stereotypa överbeskyddande pappa-typen är officiellt föråldrad.

 

Jag uppfostrar inte någon prinsessa

Delad genom Scoop.it från: www.upworthy.com

 

 


Hallå. Jag fattar.

Som pappa är det svårt att föreställa sig den dag då dina döttrar börjar dejta. Att behöva fundera på pojkar (eller flickor) som smyger runt med "lömska" intentioner, manipulerar deras känslor och lämnar ett brutet hjärta bakom sig är svårt att svälja.

Vi är tvungna att vara beskyddande för våra döttrar då den tråkiga sanningen är att världen kan vara ett betydligt farligare ställe för kvinnor än för män.

Men det är också hög tid att vi inser att de kan fatta sina egna beslut och skapa egna regler för vad de gör med sina kroppar, och vi måste även kunna lita på att de kan agera chefer och grindvaktare i sina egna liv.

 

Pappan och poeten Jeff Welch satte det hela ganska perfekt när han delade sina mycket enkla "regler" för att dejta hans döttrar.


Är du redo att höra hans briljanta regel? Eftersom det i princip bara är en regel, och här är den:

De skapar reglerna.

"Jag uppfostrar inte någon prinsessa," skriver han i sitt  Facebookinlägg.

 

 
 
 
I ain't raisin' no princesses.

Posted by J. Warren Welch on Sunday, September 3, 2017

Pappan till tre tjejer (och styvpappa till två) skrev vidare:

 

"Du måste fråga dem vad deras regler är. Jag uppfostrar inte mina små tjejer till att bli kvinnor som behöver en pappa som är ett överbeskyddande kontrollfreak bara för att de ska få den respekt de förtjänar. Du kommer att respektera dem, och om du inte gör det, lovar jag att de inte min behöver hjälp för att sätta dig på plats. Lycka till hjärtat."

 

Welch's inlägg delades och spreds viralt på nätet, och fick stort stöd och beundran från andra föräldrar i hela världen.


Welch säger att den överväldigande positiva reaktionen på hans inlägg visar att kanske, kanske kanske, kan det här föråldrade tankesättet börja suddas ut med en ny generation föräldrar vid rodret.

"Jag tror att [stereotypen av den överbeskyddande pappan] verkligen är förankrad i en äkta get more info skyddsinstinkt som alla bra pappor SKA känna för sina döttrar, skriver han i ett mail. "Men det kan också skapa en felaktig bild av att de behöver en mans godkännande inför viktiga beslut de måste fatta."

Så alla pappor där ute — sänk hagelbössan. Låt den fientliga inställningen mot dotterns nya dejt rinna av dig. Och släpp det krampaktiga taget.

Lyssna på Welch: Det finns mycket bättre sätt att uppfostra starka och självständiga kvinnor.

Läs mer: http://www.upworthy.com/this-dads-rules-for-dating-his-daughters-are-perfect-for-2017

 

 


Klicka här för att läsa mer på vår Skvallerblogg!

 

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Den här pappans ”regler” för att dejta hans döttrar är perfekta för 2017”

Leave a Reply

Gravatar